SATUHAHMO YRITTÄMÄSSÄ

KIRJOITA TAI PIIRRÄ MIELEISESTÄSI SATUHAHMOSTA YRITTÄJÄNÄ

 

Valitse a, b tai c -vaihtoehto

a) Keksi, minkälaisen kaupan, tehtaan tai muun yrityksen voisit perustaa yhdessä jonkun tuntemasi kirjan tai elokuvan satuhahmon tai satuhahmojen kanssa. Minkälaisen yrityksen perustaisit yhdessä Risto Räppääjän tai Ellan kanssa? Miten menestyisit yrittäjänä yhdessä Herra Hakkaraisen, Harry Potterin tai vaikkapa Nälkäpelin Katniss Everdeenin kanssa? Mitä palveluja voisit tarjota yhdessä esimerkiksi seitsemän kääpiön kanssa? Millaiset vahvuudet auttaisivat teitä eteenpäin? Entä millaisia ongelmia voisitte kohdata ja miten niistä selviäisitte?

Kirjoita yhteisestä yrityksestänne satu, päiväkirjamerkintöjä tai piirrä sarjakuva puhekuplineen. Ota otsikoksi yhteisen yrityksenne nimi.

b) Kirjoita kirje jollekin satuhahmolle, kuten Onnelille ja Annelille, Peppi Pitkätossulle, Taika Taksiselle tai Hiro Hamadalle ja kannusta häntä ryhtymään yrittäjäksi. Anna hänelle ideoita ja kerro, miksi juuri hänen olisi hyvät mahdollisuudet onnistua. Ota otsikoksi Taidoillasi onnistut! tai otsikoi itse.

c) Katso yksi Tatu ja Patu -elokuva, ellet ole jo nähnyt sitä. Muistele elokuvan päähenkilöitä. Miten luulet, että heidän luonteenpiirteensä auttaisivat heitä toimimaan yrittäjinä? Kirjoita pohdinnoistasi aine, jonka saat otsikoida itse.

Muista laittaa työhön nimesi, koulusi nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (Sarja 2, yksilötyö: Satuhahmo yrittämässä).