YRITTÄMISEN SÄVELET

TEHKÄÄ OMA MUSAVIDEO TAI RADIOMAINOS

 

Valitkaa a- tai b-vaihtoehto.

a) Kehittäkää yritys, tuote tai palvelu ja sille mainoslaulu, jota hyräillään vielä kymmenen vuoden kuluttuakin. Mikä tekee tunnarista tarttuvan tai kappaleesta korvamadon? Hakekaan inspiraatiota tunnetuista mainoslauluista. Tehkää mainoslaulustanne tv-mainosvideo tai radiomainos.

b) Kuunnelkaa ja katsokaa Elastisen Eteen ja ylös -musiikkivideo. Halutessanne voitte tutustua vielä laulun sanoihin kirjoitettuna. Millaisia ajatuksia kappale herättää? Millaisissa tilanteissa olette itse olleet rohkeita? Entä mitä tarkoittaa, kun joku yrittää parhaansa? Sanoittakaa ja säveltäkää yhdessä oma laulu, jonka aiheena on rohkeus ja yrittäminen.

Kun laulu on valmis, esittäkää se ja videoikaa tai äänittäkää esityksenne. Halutessanne voitte kuvata oikean musiikkivideon. Lue lisää videosta kilpailutyönä.

Koostakaa laulun tekemisestä lyhyt portfolio eli näytekansio. Portfoliossa kerrotaan työn etenemisestä alusta loppuun. Siihen kootaan työn toteuttamisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, luonnoksia ja valmiita töitä eli laulunne sanat ja esitys. Vinkkejä portfolion tekoon.

Ääni- ja videotallenteiden suositeltu yhteispituus on enintään noin 10 minuuttia. Muistakaa laittaa työhönne nimenne, koulunne nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 2, ryhmätyö: Yrittämisen sävelet).

 

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Sanoittaakseen laulun ei välttämättä tarvitse osata nuotteja tai soittaa soittimia. Jo pelkästään hyräilemällä pääsee pitkälle. Tärkeintä on ryhmänne mielikuvitus ja uskallus. Laulun tekeminen on kuin tarinan kirjoittamista.

Ohjeita ja vinkkejä laulun tekemiseen voitte etsiä ryhmänne kanssa internetistä, muun muassa nettisivu Goodies! antaa neuvoja oman laulun kirjoittamiseen.

Ohjeita ja vinkkejä musavideoon: Kaikki kuvaa.