TULEVAISUUDEN JÄÄTELÖKIOSKI

TEHKÄÄ TARINA TULEVAISUUDEN JÄÄTELÖYRITYKSESTÄ

 

(Oppitunti: Mitä on voitto?)

Yksilötyö / parityö

Yrityskylän jäätelökioskipelin (oppilaan tehtäväkirja s. 28–29) innoittamana olette perustaneet ystävienne kanssa jäätelökioskiyrityksen, joka valmistaa ja myy jäätelöä. Markkinoilla on kuitenkin yhä enemmän kilpailevia, tavallista kermajäätelöä valmistavia jäätelöyrityksiä ja teidän täytyykin erottautua joukosta. Erottautumalla varmistatte, että jäätelöyrityksenne tekee voittoa ja pärjää markkinoilla myös tulevaisuudessa.

  • Tehtävänäsi on ideoida, miten jäätelöyrityksenne onnistuu erottautumaan muista jäätelöä valmistavista yrityksistä. Miten saatte asiakkaat valitsemaan juuri teidän jäätelönne? Mitä erityistä jäätelöissänne on?
  • Voit esimerkiksi pohtia, miten ja millaisia jäätelömakuja ja -lajeja valmistatte, miten mainostatte tuotteitanne tai minkälaista yhteistyötä teette muiden yritysten kanssa.

Kirjoita ideoidesi pohjalta tarina, jossa kerrot tulevaisuuden jäätelöyrityksestänne. Työn voi toteuttaa myös sarjakuvana.

Voit liittää tarinaan kuvia tai piirroksia tai muita havainnollistavia asioita, kuten esimerkiksi jäätelöyrityksenne mainoksen, uuden jäätelömaun reseptin tai mitä vain keksit!

Jos teet suunnitelman sarjakuvana, kirjoita lyhyt kuvaus (noin 1000 merkkiä) siitä, mitä haluat kertoa sarjakuvan avulla.

Muista kirjoittaa työhön otsikko, oma nimesi ja koulusi nimi sekä tehtävän nimi: Tulevaisuuden jäätelökioski.


VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Voit halutessasi tutustua Ylen piirustuskouluun ja Aku Ankka-lehden sarjakuvakouluun.

Opettaja voi tutustua myös Opetushallituksen ylläpitämään edu.fi-sivuston ohjeisiin sarjakuvasta opetuksessa.