YRITTÄMISEN SÄVELET

SANOITA ROHKEUDESTA JA YRITTÄMISESTÄ KERTOVA KAPPALE

 

Katso ja kuuntele Elastisen Eteen ja ylös -musiikkivideo. Halutessasi voit tutustua vielä kappaleen sanoihin kirjoitettuna. Millaisia ajatuksia kappale herättää sinussa? Pohdi, millaisissa tilanteissa olet itse ollut rohkea ja yrittänyt. Sanoita oma kappale, jonka aiheena on rohkeus ja yrittäminen.

Pelkät sanoitukset riittävät jo kilpailutyöksi, mutta voit halutessasi myös säveltää sanoihin sopivaa musiikkia ja esittää kappaleesi, niin että videoit tai äänität esityksesi. Jos päädyt esittämään ja taltioimaan kappaleesi, lähetä esitys linkkinä yhdessä sanojen kanssa kilpailuun.

Muista laittaa työhösi oma nimesi, koulusi nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 3, yksilötyö: Yrittämisen sävelet).

 

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Sanoittaakseen musiikkikappaleen ei tarvitse osata välttämättä nuotteja tai soittaa soittimia. Jo pelkästään hyräilemällä pääsee pitkälle. Tärkeintä on oma mielikuvitus ja uskallus. Kappaleen tekeminen on kuin tarinan kirjoittamista

Ohjeita ja vinkkejä kappaleen sanoittamiseen voit etsiä internetistä, muun muassa nettisivut Goodies! ja Rytmimanuaali antavat neuvoja oman laulun kirjoittamiseen.