YRITTÄMISEN SÄVELET

TEHKÄÄ OMA MUSAVIDEO TAI MAINOSTUNNARI

 

a) Kuunnelkaa ja katsokaa Elastisen Eteen ja ylös -musiikkivideo. Halutessanne voitte tutustua vielä kappaleen sanoihin kirjoitettuna. Millaisia ajatuksia kappale herättää? Millaisissa tilanteissa olette itse olleet rohkeita? Entä mitä tarkoittaa, kun joku yrittää parhaansa?

Sanoittakaa ja säveltäkää yhdessä oma kappale, jonka aiheena on rohkeus ja yrittäminen. Kun biisi on valmis, esittäkää se ja videoikaa tai äänittäkää esityksenne. Halutessanne voitte kuvata kunnon musiikkivideon!

b) Keksikää yritys, tuote tai palvelu ja sille mainoslaulu, jota hyräillään vielä kymmenen vuoden kuluttuakin. Mikä tekee tunnarista tarttuvan tai kappaleesta korvamadon? Hakekaan inspiraatiota tunnetuista mainoslauluista. Tehkää mainoslaulustanne tv-mainosvideo tai radiomainos.

Koostakaa portfolio eli näytekansio, joka toimii kilpailutyönä. Portfoliossa kerrotaan työn etenemisestä alusta loppuun. Siihen kootaan tekemisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, luonnoksia ja valmiita töitä eli kappaleenne sanat ja esitys. Vinkkejä portfolion tekoon. Lue lisää videosta kilpailutyönä.

Ääni- ja videotallenteiden suositeltu yhteispituus on enintään noin 10 minuuttia. Muistakaa laittaa työhönne nimenne, koulunne nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 3, ryhmätyö: Yrittämisen sävelet).

 

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Sanoittaakseen musiikkikappaleen ei tarvitse osata välttämättä nuotteja tai soittaa soittimia. Jo pelkästään hyräilemällä pääsee pitkälle. Tärkeintä on ryhmänne mielikuvitus ja uskallus. Kappaleen tekeminen on kuin tarinan kirjoittamista.

Ohjeita ja vinkkejä kappaleen sanoittamiseen voitte etsiä internetistä, muun muassa nettisivut Goodies! ja Rytmimanuaali antavat neuvoja oman laulun kirjoittamiseen ja säveltämiseen.

Ohjeita ja vinkkejä musavideoon: musavideo.