MITEN OSALLISTUN?

1. ALOITA TÄSTÄ

Yritys Hyvä -kilpailuun osallistutaan neljässä eri sarjassa:

  • SARJA 1: Esi- ja alkuopetus
  • SARJA 2: 3.-6. luokat
  • SARJA 3: 7.-9. luokat
  • SARJA 4: Toinen aste (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)
  • SARJA O: Opettajaksi opiskelevat

Katso mihin sarjaan kuulut ja tutustu oman sarjasi tehtävävaihtoehtoihin sivustolla. Kilpailuun voi osallistua joko yksin (Minä yritän! -osio) tai yhdessä (Yritetään yhdessä! -osio). Kilpailutyön voi tehdä vapaa-ajalla, harrastuksen parissa tai koulussa opettajan ohjaamana. Osallistua voi myös ruotsin kielellä. Kilpailuun voi osallistua 5.9.-28.2.

 

2. SUUNNITTELU JA KILPAILUTYÖN TEKEMINEN

Valitse mieluisin tehtävänanto omasta sarjastasi. Halutessasi voit valita tehtävän myös muista sarjoista. (Osallistumisen yhteydessä mainitse kuitenkin oman luokka-asteesi sarja.) Pohdi, ideoi, kokeile luovasti ja rohkeasti! Tässä kilpailussa ei ole oikeita vastauksia eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa toteuttaa kilpailutyötä. Tärkeintä on, että työ on juuri sinun tai ryhmäsi näköinen ja se on tehty huolellisesti. Käytä kilpailun arviointiperusteita tekemisen tukena.

 

3. KILPAILUTYÖN LÄHETYS

Kilpailuaika päättyy 28.2., johon mennessä kilpailutyöt tulee lähettää.

Jos kilpailutyö on toteutettu koulussa opettajan ohjauksessa, opettaja voi lähettää työn kilpailuun. Kilpailuuun osallistutaan sähköisellä osallistumislomakkeella (www.osallistuopinkirjo.fi). Osallistumislomakkeelle voi palauttaa töitä useassa erässä ja niitä voi muokata aina kilpailun päättymiseen asti.

Jos olet osallistumassa kilpailuun yksin tai yhdessä koulutyön ulkopuolella tehdyllä työllä, lähetä kilpailutyö sähköisellä osallistumislomakkeella (www.osallistuopinkirjo.fi). Osallistumislomaketta voi muokata aina kilpailun päättymiseen asti.

Tarvittaessa työn voi lähettää myös postitse. Postitse lähetettävien töiden tiedot tulee lähettää lisäksi myös sähköisellä osallistumislomakkeella. Osoite: Kehittämiskeskus Opinkirjo, Mariankatu 15 A 11, 00170 Helsinki. Postimaksulla varustettuja kirjekuoria ja pakettikortteja voi tilata osoitteesta yrityshyva(a)opinkirjo.fi.

Järjestäjät pidättävät itsellään oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä tai niiden osia korvauksetta kilpailun tiedottamiseen, tutkimustoimintaan ja omiin julkaisuihin. Kilpailutöitä ei palauteta.

 

4. ARVIOINTI JA PALKINNOT

Kaikki kilpailuun lähetetyt työt arvioidaan sarjoittain esiraadeissa, jonka jälkeen esiraatien valitsemat työt siirtyvät kilpailulautakunnan arvioitavaksi. Kilpailuun toivotaan mahdollisimman monenlaisia tuotoksia. Töiden arviointiperusteet löytyvät täältä.

Kaikki kilpailuun osallistujat opettajineen/ohjaajineen saavat tuotelahjan. Parhaat työt palkitaan rahapalkinnoin 100-1000 €. Rahastipendejä jaetaan noin 12 000 euron arvosta! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta huhtikuussa.