PELIN HENKI

SUUNNITELKAA PELI TAI LEIKKI.

Suunnitelkaa peli tai leikki, jota ei vielä ole olemassa, mutta jonka tempaa teidät mukaansa. Keksikää yhdessä säännöt pelille tai leikille.

Dokumentoikaa peliprojektin eteneminen portfolioon eli näytekansioon. Vinkkejä portfolion tekoon. Esittelyn voi tehdä myös videoimalla. Lue lisää videosta kilpailutyönä. Ääni- ja videotallenteiden suositeltu yhteispituus on enintään noin 10 minuuttia. Muistakaa laittaa työhönne nimenne, koulunne nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 1, ryhmätyö: Pelin henki).

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

  • Voitte aloittaa suunnittelun kokeilemalla erilaisiin toimintalogiikoihin perustuvia pelejä, kuten toimintapeli, tietovisa, arpapeli, muisti- tai arvaustehtävä. Pohtikaa, liittyykö omassa pelissänne menestyminen esimerkiksi nopeuteen, kekseliäisyyteen, johonkin tiettyyn taitoon vai kenties yhteistyöhön. Voitte yhdistellä olemassa olevia pelejä ja leikkejä uudenlaiseksi yhdistelmäksi tai keksiä aivan uutta. Voitte myös esimerkiksi tutustua pakohuoneen ideaan ja keksiä oman pakohuonepelin.
  • Voitte myös inspiroitua etsimällä ympäristöstä esineitä tai paikkoja, ja keksiä niille peliin arkikäytöstä poikkeavia toimintoja.
  • Toteuttakaa peli (tarvittaessa rakentamalla pelikenttä tai pelialusta ja pelin elementit). Toteutus voi olla myös yhden pelin sijaan useita pelejä sisältä ”huvipuisto” tai tehtävärata.